Welkom op de website van Tandartspraktijk Loonsevaert in Kaatsheuvel.


Tandartspraktijk Loonsevaert heeft zich, naast algemene tandheelkunde, gespecialiseerd in cosmetische tandheelkunde en in de behandeling van kinderen. Sinds enige tijd kunnen patienten ook in de praktijk terecht voor implantologische behandelingen. Tevens zullen beide tandartsassistenten medio 2007 bevoegd zijn preventieve tandheelkundige behandelingen te verrichten.

 
 
   
 
Angst > Tips om angst al vroeg te voorkomen terug

  Neem uw kind zo vroeg mogelijk mee naar de tandarts. Uit onderzoek is gebleken, dat hoe eerder een kind went aan de tandarts, hoe kleiner de kans is dat er later angst ontstaat.

  Voor jonge kinderen is het goed als één van de ouders tijdens de controle of behandeling aanwezig is. Oudere kinderen kunnen proberen het zelf te doen. Daardoor krijgen ze meer zelfvertrouwen.

  Indien u er als ouder bij blijft, laat dan zoveel mogelijk over aan de tandarts. Doe geen beloftes zoals "je voelt helemaal niets", want als het dan toch pijn doet, zal dit een ongunstig effect hebben op de volgende bezoeken aan de tandarts.

  Laat het kind zoveel mogelijk zelf uiten wat het voelt en beleeft. Goed kontakt en een goede communicatie met het kind is de sleutel tot het overwinnen van angst.

  Een beloning in het vooruitzicht stellen, als het kind zich flink houdt, mag gerust.

 
 

Tandartspraktijk Loonsevaert, tandarts I. Boot - Charko: Loonsevaert 54, 5171 LK Kaatsheuvel - Tel.: 0416 - 54 05 71 - E-mail: info@tandartsboot.nl