Welkom op de website van Tandartspraktijk Loonsevaert in Kaatsheuvel.


Tandartspraktijk Loonsevaert heeft zich, naast algemene tandheelkunde, gespecialiseerd in cosmetische tandheelkunde en in de behandeling van kinderen. Sinds enige tijd kunnen patienten ook in de praktijk terecht voor implantologische behandelingen. Tevens zullen beide tandartsassistenten medio 2007 bevoegd zijn preventieve tandheelkundige behandelingen te verrichten.

 
 
   
 
Kids

Het is een van mijn doelstellingen geweest om een kindvriendelijke praktijk op te zetten. Ik heb altijd grote affiniteit gehad met het werken met kinderen.

Verstandig is om uw kind zo vroeg mogelijk mee te nemen naar de tandarts.
Uit onderzoek is gebleken, dat hoe eerder een kind went aan de tandarts, hoe kleiner de kans is dat er later angst ontstaat. Vaak bestaat een eerste bezoek alleen uit praten om een kind te laten wennen aan de tandarts en de behandelkamer. Een eventuele behandeling volgt dan bij een vervolgafspraak.
De intentie is de behandeling stap voor stap op te zetten. De meeste kinderen hebben die rust en aandacht nu eenmaal nodig. Goed contact en een goede communicatie met de tandarts is zeer belangrijk.
Uiteindelijk zullen ze hierdoor een bezoek aan de tandarts normaal gaan vinden en er misschien zelfs naar uit gaan kijken. Het geeft veel voldoening als dit bereikt wordt en je het verschil ziet met de houding en het gedrag van het kind ten opzichte van het eerste bezoek.

Kinderen kunnen in onze praktijk rekenen op de volledige aandacht die zij verlangen (zowel het kind als het gebit krijgen hierbij aandacht).
Als het karakter van het kind het toelaat, zijn de ouders/begeleiders zeker welkom in de spreekkamer. Bij zeer angstige patiŽntjes kan het echter zinvol zijn dat de meegekomen ouder/begeleider achterblijft in de wachtkamer. Onze ervaring is dat de aanwezigheid van een ouder of begeleider bij sommige kinderen verstorend werkt; de aandacht van het kind gaat zich verdelen tussen de tandheelkundige behandeling en de ouder/begeleider. Soms is het voor de laatste erg lastig om voldoende afstand tot de behandeling te bewaren en trekt deze vaak onbewust de aandacht van het patiŽntje naar zich toe. Een kuchje of het gaan verzitten is soms al voldoende om het kindje af te leiden en het luistert niet meer naar wat de tandarts vertelt.

FLUORIDEBEHANDELING:
Om de structuur van de tanden te verstevigen, kan de assistente een speciale hoge concentratie fluoride op het gebit aanbrengen. Deze fluoridegel wordt in een speciale houder gedurende enkele minuten over de tanden geplaatst.
Hoewel de fluoride slechts enkele minuten in contact staat met de tanden, blijft er nog lang daarna sprake van een verhoogde fluorideconcentratie in de mond.

SEALINGS:
Een sealing wordt door de tandarts of prevetieassistente aangebracht op de kauwvlakken van de kiezen van kinderen. De diepe groeven in deze kauwvlakken zijn een verzamelplaats voor voedselresten, waardoor hier vaak cariŽs ontstaat. Een sealing vult deze diepe groeven op, waardoor de groeven worden "verzegeld" tegen binnendringende bacteriŽn en etensresten. De kiezen kunnen dan beter schoongehouden worden.
Om de sealing toe te passen, wordt de kies eerst gereiningd en gedroogd. Vervolgens wordt de tandkleurige plastic sealing op het kauwvlak aangebracht. Het materiaal van de sealing is dan nog vloeibaar, zodat deze gemakkelijk de groeven kan binnendringen. De sealing droogt vervolgens op, waarbij een speciaal licht wordt gebruikt om de sealing sneller hard te laten worden. Een sealing is het meest effectief als deze spoedig na het doorbreken van de kies op het kauwvlak wordt aangebracht.


 
 

Tandartspraktijk Loonsevaert, tandarts I. Boot - Charko: Loonsevaert 54, 5171 LK Kaatsheuvel - Tel.: 0416 - 54 05 71 - E-mail: info@tandartsboot.nl