Welkom op de website van Tandartspraktijk Loonsevaert in Kaatsheuvel.


Tandartspraktijk Loonsevaert heeft zich, naast algemene tandheelkunde, gespecialiseerd in cosmetische tandheelkunde en in de behandeling van kinderen. Sinds enige tijd kunnen patienten ook in de praktijk terecht voor implantologische behandelingen. Tevens zullen beide tandartsassistenten medio 2007 bevoegd zijn preventieve tandheelkundige behandelingen te verrichten.

 
 
   
 
Implantologie > Een kunstgebit op implantaten: terug

Voordelen:
  het gevoel van uw "eigen tanden en kiezen weer terug"
  weer breeduit lachen
  kauwen gaat als vanouds
  mondverzorging vergelijkbaar met natuurlijke tanden en kiezen
  slechts één operatieve ingreep
  korte behandeltijd

Waarom implantaten?

  Het komt veel voor dat door het slinken van het kaakbot het kunstgebit los gaat zitten. Dit kan pijnlijk zijn, maar ook lastig en erg vervelend. Implantaten bieden een oplossing voor deze problemen. Een implantaat is een kunstwortel die in het kaakbot wordt geplaatst. Hierop kan een kunstgebit worden vastgeklikt. Deze methode komt het dichtst in de buurt van de natuurlijke situatie en geeft het meeste gebruiksgemak.

  Als alle tanden en kiezen ontbreken en het bestaande kunstgebit niet genoeg houvast op de kaak heeft, bieden implantaten uitkomst. Het nieuwe kunstgebit wordt op de implantaten vastgeklikt. Dit wordt "klikgebit" genoemd.
Een kunstgebit op implantaten biedt veel gebruiksgemak en voordelen. Grootste voordeel is dat de gebitsprothese vastzit aan de kaak : geen loszittend en pijnlijk gebit meer. Dat geeft de beste benadering van het eigen gebit. Bovendien wordt het slinken van de kaak door de aanwezigheid van implantaten afgeremd. En dat slinken zorgt juist vaak voor veel problemen.


De behandeling in vijf fasen

  1) Het onderzoek Het onderzoek bestaat uit een medisch en tandheelkundig deel. Met röntgenfoto's wordt eventueel bepaald of er voldoende bot aanwezig is voor het inbrengen van implantaten.

  2) De Implantatie
Het plaatsen van een implantaat is een kleine operatieve ingreep. Deze wordt uitgevoerd door een gespecialiseerde tandarts of een kaakchirurg. Deze ingreep gebeurt meestal onder plaatselijke verdoving. Er wordt een opening in het tandvlees gemaakt; vervolgens wordt in het bot een gaatje geboord waar het implantaat precies in past. De ingreep duurt, afhankelijk van het aantal implantaten, meestal tussen de 20 en 90 minuten. Over het algemeen valt de pijn daarna erg mee. Eventuele zwelling kan worden beperkt door het koelen van de wang met ijs.

  3) De ingroeifase
Het vastgroeien van de implantaten duurt ongeveer zes weken. Dit hangt af van bijvoorbeeld de hoeveelheid en kwaliteit van het bot. Tijdens de ingroeifase wordt de genezing regelmatig gecontroleerd. Eventueel wordt de oude prothese tijdelijk aangepast. Deze kan dan toch gedragen worden, met beperking van de eerste weken.

  4) Het plaatsen van het kunstgebit
Na de ingroeifase wordt een kliksysteem in de implantaten geplaatst. Hierop wordt vervolgens het nieuwe kunstgebit bevestigd.

  5) De nazorg
Een goede mondhygiëne en regelmatige controles (elke drie tot zes maanden) zijn essentieel voor een lang behoud van de implantaten. Uitgebreide onderzoeken en ervaringen hebben inmiddels aangetoond dat implantaten, mits goed onderhouden, na tientallen jaren nog uitstekend functioneren.

 
 

Tandartspraktijk Loonsevaert, tandarts I. Boot - Charko: Loonsevaert 54, 5171 LK Kaatsheuvel - Tel.: 0416 - 54 05 71 - E-mail: info@tandartsboot.nl