Welkom op de website van Tandartspraktijk Loonsevaert in Kaatsheuvel.


Tandartspraktijk Loonsevaert heeft zich, naast algemene tandheelkunde, gespecialiseerd in cosmetische tandheelkunde en in de behandeling van kinderen. Sinds enige tijd kunnen patienten ook in de praktijk terecht voor implantologische behandelingen. Tevens zullen beide tandartsassistenten medio 2007 bevoegd zijn preventieve tandheelkundige behandelingen te verrichten.

 
 
   
 
Implantologie > Kronen en bruggen op implantaten terug


Voordelen:

  het ziet eruit en voelt als uw eigen tanden en kiezen
  alle overige tanden en kiezen blijven onbeschadigd
  u hebt er jarenlang plezier van
  mondverzorging vergelijkbaar met natuurlijke tanden en kiezen
  slechts één operatieve ingreep, soms ook twee
  korte behandeltijd

Waarom een kroon of brug op een implantaat?

  Als er een tand of kies ontbreekt, of meerdere tanden of kiezen ontbreken, bijvoorbeeld door een ongeval, wordt vaak een brug, plaatsje of frame geplaatst. Het nadeel daarvan is, dat gezonde tanden en kiezen hierdoor onnodig worden beschadigd. Bovendien slinkt het bot op de plaats waar tanden of kiezen ontbreken. Dit gaat er op den duur lelijk uitzien. Daarnaast ervaren veel mensen een frame of plaatje als vervelend of pijnlijk.

  Implantaten bieden een oplossing voor dit soort problemen. Een implantaat is een kunstwortel, die in het kaakbot geplaatst wordt. Uw behandelaar maakt de kroon of brug hierop vast. Deze methode komt het dichtst in de buurt van de natuurlijke situatie en geeft het meeste gebruiksgemak.
De behandeling in vijf fasen

  1) Het onderzoek
Het onderzoek bestaat uit een medisch en een tandheelkundig deel. Met röntgenfoto's wordt eventueel bepaald of er voldoende bot aanwezig is voor het inbrengen van implantaten.

  2) De implantatie
Het plaatsen van een implantaat is een kleine operatieve ingreep. Deze wordt uitgevoerd door een gespecialiseerde tandarts of een kaakchirurg. De ingreep gebeurt meestal onder plaatselijke verdoving. Er wordt een opening in het tandvlees gemaakt; vervolgens wordt in het bot een gaatje geboord waar het implantaat precies in past. De ingreep duurt, afhankelijk van het aantal implantaten, meestal tussen de 20 en 90 minuten. Over het algemeen valt de pijn daarna erg mee. Een eventuele zwelling kan worden beperkt door het koelen van de wang met ijs.

  3) De ingroeifase
Het vastgroeien van de implantaten duurt ongeveer zes weken. Dit hangt af van onder andere de hoeveelheid en kwaliteit van het bot. Tijdens de ingroeifase wordt de genezing regelmatig gecontroleerd. Uw behandelaar plaatst eventueel een tijdelijke kroon of brug. U kunt dan toch vrijuit lachen.

  4) Het plaatsen van een kroon of brug
Na de ingroeifase plaatst uw behandelaar een opbouw op de implantaten. Hierop wordt vervolgens de kroon of brug bevestigd. Deze wordt vrijwel onzichtbaar tussen de bestaande tanden en/of kiezen opgenomen. Het voelt ook gewoon aan én ziet eruit als een natuurlijke tand of kies.

  5) De nazorg
Een goede mondhygiëne en regelmatige controles (elke drie tot zes maanden) zijn essentieel voor een lang behoud van de implantaten. Uitgebreide onderzoeken en ervaringen hebben inmiddels aangetoond dat implantaten, mits goed onderhouden, na tientallen jaren nog uitstekend functioneren.

 
 

Tandartspraktijk Loonsevaert, tandarts I. Boot - Charko: Loonsevaert 54, 5171 LK Kaatsheuvel - Tel.: 0416 - 54 05 71 - E-mail: info@tandartsboot.nl