Welkom op de website van Tandartspraktijk Loonsevaert in Kaatsheuvel.


Tandartspraktijk Loonsevaert heeft zich, naast algemene tandheelkunde, gespecialiseerd in cosmetische tandheelkunde en in de behandeling van kinderen. Sinds enige tijd kunnen patienten ook in de praktijk terecht voor implantologische behandelingen. Tevens zullen beide tandartsassistenten medio 2007 bevoegd zijn preventieve tandheelkundige behandelingen te verrichten.

 
 
   
 
Implantologie > Veel gestelde vragen terug

  Waar worden implantaten van gemaakt?
De implantaten worden gemaakt van titanium. Dat is een lichaamsvriendelijk metaal waarbij geen afweerreaktie van het lichaam optreedt. Titanium wordt ook gebruikt voor bijvoorbeeld kunstgewrichten en pacemakers.

  Wanneer kunnen implantaten worden toegepast?
Vrijwel in alle gevallen, maar het hangt af van uw algemene gezondheid, uw mondhygiëne en de vorm van uw kaak. Implantaten kunnen zowel bij jonge als bij oudere mensen worden aangebracht. Uw behandelaar maakt een zorgvuldige beoordeling en informeert u over de mogelijkheden.

  In welke gevallen moet u van een implantaat afzien?
Soms is het kaakbot zodanig geslonken, dat het te smal en/of te laag is voor een implantaat. Onderzoek van het kaakbot met behulp van o.a. röntgenfoto's zal dit uitwijzen. In deze gevallen is een aanvullende behandeling nodig om het plaatsen van implantaten mogelijk te maken. Bij patiënten die bepaalde medicijnen gebruiken, veel roken of niet in staat zijn de mond goed schoon te houden, is implantatie niet aan te raden.

  Mislukt een implantatie weleens?
Ja, in ongeveer 1,5% (onderkaak) tot 5% (bovenkaak) van de gevallen is er uiteindelijk sprake van een mislukking. Het implantaat groeit niet vast of kan na verloop van tijd weer los gaan zitten. In deze gevallen kan het implantaat pijnlijk aanvoelen en moet het worden verwijderd. Wanneer het kaakbot en het tandvlees genezen zijn, kunnen nieuwe implantaten worden aangebracht.

  Hoe betrouwbaar is de methode?
De natuur heeft een perfect kauwsysteem ontwikkeld : het gebit. Kunstmiddelen kunnen dat nooit helemaal perfect vervangen. Maar de behandeling met implantaten wordt algemeen gezien als de methode die het dichtst in de buurt komt van de natuurlijke situatie. Implantaten worden al meer dan 30 jaar toegepast en leiden normaal gesproken tot een goed eindresultaat.

  Hoe lang gaan implantaten mee?
Ervaring en onderzoek wijzen uit dat implantaten zeer duurzaam zijn en tientallen jaren kunnen meegaan. Voorwaarde is wel dat er sprake is van een goede mondverzorging en regelmatige controles.

  Vergoedt de verzekering de behandeling?
De kosten worden soms vergoed, uiteraard afhankelijk van uw polis.

 
 

Tandartspraktijk Loonsevaert, tandarts I. Boot - Charko: Loonsevaert 54, 5171 LK Kaatsheuvel - Tel.: 0416 - 54 05 71 - E-mail: info@tandartsboot.nl